kunstbus-2023-2024

Geachte muziekliefhebber,

Voor het nieuwe seizoen zijn dit keer zes voorstellingen geselecteerd. We hebben weer een volledig programma.

Om in te inschrijven, klik hier: www.nieuwemuziekschoolalphen.nl/inschrijfformulier-kunstbus-2023-2024

 

Zoals bekend wordt er naarstig gezocht voor mijn opvolging. Hetzelfde geldt voor de inleidingen. Lex Hakker heeft aangegeven dat hij nog wel bereid is de hand outs te maken, maar gaat stoppen met de inleidingen voorafgaande aan de voorstelling. Ook voor hem wordt naar vervanging gezocht.

Wat betreft de voorstellingen het volgende.

De prijzen zijn inclusief de kosten voor een toegangskaart 1e rang (ballet 2e rang), de bus, administratiekosten muziekschool en 9% BTW. Bij de meeste theaters is tevens een consumptie in de prijs van de kaart inbegrepen.

 

De bus heeft de volgende opstapplaatsen:

  • Dienstencentrum Driehoorne, bushalte t.h.v. Sterrenlaan 168
  • Dienstencentrum Westerhove, bushalte Prinses Beatrixlaan t.h.v. Anna van Burenlaan
  • Oude Raadhuis/muziekschool, Burgemeester Visserpark 30
  • Bushalte bij Gemeentehuis Hazerswoude-Rijndijk
  • Bushalte Hazerswoude-Dorp (bij benzinestation

Programma seizoen 2023 – 2024

1. Donderdag 28 september, 20.15 uur
Rotterdams Philharmonisch Orkest,  De Doelen, Rotterdam
o.l.v. Lahav Shani
Martha Argerich, piano
Alex Elia, trompet
Laurens symfonisch, koor

Gardiner:         Evening Song (arr. Shani)
Stravinsky:      Psalmensymfonie
Sjostakovitsj:  1e pianoconcert
Prokofjev:       delen uit Romeo en Julia

Martha Argerich, een jonge tachtiger op het hoogtepunt van haar kunnen speelt het 1e pianoconcert van Sjostakovitsj en brengt een verbinding tot stand met tijdgenoten zoals Stravinsky en Prokofjev.

 

****************

2.Vrijdag 27 oktober, 20.00 uur
Philharmonie (kleine zaal), Haarlem
Thomas Beijer, piano
Noa Wildschut, viool
Quirine Viersen, cello

Granados: sonate voor viool en piana
De Falla:  Suite popular Espanol voor cello en piano
Turina: Pianotrio nr. 2 opus 76
De Falla:  4 piezas Espanolas
Granados: Pianotrio opus 50

Thomas Beijer is de nog verse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en tevens een fervent advocaat van muziek uit Spanje. Daarom staat er een zuidelijke zon boven dit heerlijke programma met kamermuziek van het Iberisch schiereiland. U hoort volksmuziek en volksdansen tot kunst verheven, met vurige en eigenzinnige ritmen als die van de bolero en de fandango en omhangen met een romantische en impressionistische jas.

****************

3. Zondag 24 december, 14.00 uur
Muziektheater, Amsterdam
Het Nationale Ballet
Balletorkest

“Raymonda” op muziek van Aleksandr Glazoenov

 

Jarenlang waagden balletgezelschappen wereldwijd zich meestal alleen aan de derde, feestelijke huwelijksakte uit het negentiende-eeuwse Raymonda. De complete productie werd vanwege een nogal stigmatiserende plot liever uit de weg gegaan. Zonde, want in choreografisch opzicht is Raymonda misschien wel Petipa’s beste werk. Dus besloot Beaujean het libretto op de schop te nemen en, mede geïnspireerd door series als Game of Thrones en Bridgerton, het verhaal zodanig aan te passen dat ook een hedendaags publiek zich erin kan vinden. In haar productie doet de jonge Hongaarse groothertogin Raymonda dan ook niet simpelweg wat haar wordt opgedragen: trouwen met de ijdele kruisridder Jean de Brienne. In plaats daarvan is ze een jonge, zelfstandige vrouw die, aangetrokken door de mysterieuze Abd al-Rahman, haar eigen keuzes op het liefdespad maakt. De vele ballerinavariaties, de droomscène, de Pas d’Action: het is allemaal van een onvoorstelbare schoonheid. Ook de levendige caractèredansen de stijlvolle decors en chique, kleurrijke kostuums van Fransman Jérôme Kaplan én Aleksandr Glazoenovs wonderschone muziek maken Raymonda tot een niet te missen productie rond de feestdagen!

 

****************

4. Maandag 26 februari, 20.15 uur
Concertgebouw, Amsterdam
Nederlands Philharmonisch orkest o.l.v. Hartmut Haenchen

Bach/Webern: Ricercare
Jeths:  Mors aeterna
Bruckner: 9e symphonie

 

****************

 

5. Zaterdag 13 april, 20.15 uur
Concertgebouw, Amsterdam
Nederlands Philharmonisch orkest o.l.v. Lorenzo Viotti

Mahler:   9e Symphonie

 

****************

6.  Dinsdag 21 mei, 19.45 uur, Amare-danstheater, Den Haag
Opera Zuid  Philharmonie zuidnederland

Rossini:  La scala di seta / Il signor Bruschino

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Gulia. Elke avond beklimt hij de zijden ladder (scala di seta) om zijn bruid te zien. Maar Gulia’s voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken aan Blansac. Dit alles zorgt voor komische taferelen waarin de liefde overwint.

In Il signor Bruschino probeert Florville met listige plannetjes zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem? Hoewel alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes in beide eenakters zorgen voor chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon.

 

U kunt op de volgende manieren inschrijven:

Via de website www.nieuwemuziekschoolalphen.nl/inschrijfformulier-kunstbus-2023-2024

Vul het digitale formulier volgens de instructie in.

  • Door de ontvangen e-mail te beantwoorden en het bestelformulier volledig in te vullen.
  • Door het bestelformulier te gebruiken en dit in de brievenbus bij de muziekschool doen of voldoende gefrankeerd toe te zenden.

Met de ondertekening van het formulier verleent u de ­­muziek­school mach­tiging om het totaalbedrag van uw bank­rekening af te schrijven. Het verschuldigde ­bedrag wordt in twee ter­mijnen geïnd, 50% per eind september en de tweede termijn eind januari 2024. Bestelde kaarten kunnen niet worden terug­­ge­no­men.

Uw inschrijving moet uiterlijk maandag 14 augustus ontvangen zijn. De datum van binnen­komst van uw inschrijving is bepalend voor de toedeling van de kaarten in het geval dat de belangstelling groter is dan het aantal beschikbare plaatsen (in bus of theater).

Uiterlijk 1 september ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving met alle informatie over opstapplaats, tijdstip van vertrek, etc .

Gedurende het seizoen heb ik altijd nog wel enige kaarten beschikbaar. Dus, als u niet ingeschreven heeft, maar achteraf toch nog aan een voorstelling wilt deelnemen, neem dan contact op met mij of boek alsnog via de website. Misschien is er nog een plaats beschikbaar. Als u het nog niet zeker weet, kunt u zich bij inschrijving ook al op de wachtlijst laten plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Bert van de Zand

Coördinator Kunstbus

Email: bertvandezand@ziggo.nl

0615038000