Popschool: spelen in een popband

De Popschool is er voor de volgende instrumenten: zang, toetsen, elektrisch gitaar, basgitaar en drums.
Docenten van de muziekschool begeleiden een jaar lang bands die geformeerd worden uit leerlingen die zich voor de popschool hebben opgegeven.
Als je naast de Popschool ook muzieklessen volgt, kan de docent je helpen bij het instuderen van het bandrepertoire. In de popschoolles worden in overleg met de band nummers ingestudeerd. Het zijn in ieder geval nummers waar de hele band zich in kan vinden. Aan de hand van het repertoire komen allerlei onderwerpen aan bod die je moet weten als je in een band wilt spelen, zoals: hoe studeer je een nummer in, wat is een drumfill, hoe zing je tweestemmig, wat zijn coupletten en refreinen, wat is een bridge, hoe kun je soleren enz. enz. Kortom: allerlei onderwerpen die het spelen in een band leuk maken!

Je wordt ingedeeld in een band met leeftijdgenoten. Om in een band te kunnen spelen moet je wel een basisvaardigheid hebben. Ga er van uit dat je na 1 of 2 jaar les ook in de popschool terecht kunt. Informeer anders bij je eigen docent.

Optredens

Natuurlijk is het leuk om ook aan anderen te laten horen en zien wat je allemaal geleerd hebt.
Een paar keer per jaar zijn er dan ook optredens van de popschoolbands in de muziekschool of daarbuiten. Er zijn wel eens bands die een eigen cd maken!

 

Leeftijd

 

Voor popliefhebbers vanaf ongeveer 15 jaar
Cursusduur

 

Een schooljaar lang wekelijks 1 uur les
Dag / tijd /Lokaal Maandag-, dinsdag- en woensdagavond
Burg. Visserpark 30 – Alphen aan den Rijn
Cursusgeld
NMSA-leerlingen € 59
niet-NMSA-leerlingen € 231
Docenten Tom Schreuder en Chiel van Rijn
Aanmelden Via het inschrijfformulier
Voor contact en/of meer informatie Tom Schreuder
06 39185998