Ingrid Slangen

Ingrid Slangen, Klarinetles

Ingrid Slangen – Klarinet

Waar andere kinderen droomden van een carrière als onderwijzeres, filmster of dokter, wist ik al jong: ‘het moet iets met muziek zijn.’ Eerst behaalde ik het diploma muziektherapie in Amersfoort. Vervolgens studeerde ik klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik me specialiseerde in het spelen en begeleiden van kamermuziek.

Aansluitend werkte ik als klarinetdocent twaalf jaar lang aan de Muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ik mij toelegde in het coachen van ensembles en bijzondere formaties.

Zes jaar lang was ik dirigent van het opleidingsorkest van de ‘Corus Harmonie’ in Beverwijk.

Door schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren kon ik mijn brede muzikale kennis en vaardigheden nog verder verdiepen. Al tijdens mijn studie accepteerde ik een parttime baan als muziek- en CKV-docent op het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Hiernaast heb ik een eigen lespraktijk.

Ruim 6 jaar dirigeerde ik Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Vanaf 2008 sta ik voor het opleidingsorkest van ‘Liefde voor Harmonie’ in Roelofarendsveen. Bovendien val ik regelmatig in als repetitor bij andere orkesten en ensembles.

Als ensemble-coach verzorg ik diverse cursussen en workshops voor de Vereniging van Huismuziek en werk ik regelmatig op uitnodiging met kamermuziekensembles.

Omdat ik niets leuker vindt dan musiceren ben ik ook actief als klarinettist in diverse ensembles waaronder het Aglaia-ensemble en riettrio En garde.

Al lijken deze activiteiten onderling te verschillen, ze hebben een ding gemeen: mijn passie voor muziek.

 

Klarinetles – lesinhoud:

De klarinet heeft een groot klankbereik en heeft een grote diversiteit aan klankkleuren. Het instrument kan in veel stijlen bespeeld worden. Bij het bespelen van de klarinet gaat het vooral om stevig blazen. Je kunt er vrij snel al een melodie op spelen.

De klarinet leent zich heel goed voor samenspel.

Om met de klarinet te kunnen beginnen moet je minimaal je voorstanden gewisseld hebben.

Ik verzorg individuele lessen, groepslessen en knipkaartlessen voor beginners en gevorderden.

 

Lesdagen/lestijden:

Maandag, donderdag of op afspraak.

 

Klarinetles, voor contact en/of meer informatie

isfslangen@gmail.com

06-43105319