harriet-Overbeek celloles Alphen

Harriët Overbeek, Celloles en Ensembles

Ik speel cello vanaf mijn 9e levensjaar. Samenspelen met als eerste mijn vader (piano) vond ik geweldig. Later voegden zich daar mijn zusjes bij (fluit en piano). Op de muziekschool waren 2 orkesten en de uitvoeringen waren geweldig!

De liefde voor die prachtige warme lyrische klank van de cello combineren met allerlei samenspelvormen (solo, kamermuziek, orkest) vind ik het mooiste wat er is. Of een mooi ballet op de cello suites van Bach, of prachtige nummers van Adele omschrijven voor cellokwartet, het kan allemaal.
Heb jarenlang in een groot orkest gespeeld en heb nu een vast piano trio. Ik hoop mijn passie voor de cello en het samenspelen door te kunnen geven aan mijn leerlingen.

Celloles, Instrument en lesinhoud

De cello is een groot strijkinstrument dat eigenlijk alles kan. Prachtig solo spelen, mooi begeleiden, mee kunnen spelen in ensembles en orkesten, rock cello (zie bv 2cellos).
Vaak zijn mensen ontroerd door de klank van de cello!

Ik probeer de leerling van alles te laten horen/proberen. Fantastisch om een leerling geïnspireerd en enthousiast te zien/horen spelen. Basis blijft de techniek, een degelijke opbouw en goed oefenen met een stevig doorzettingsvermogen! Maar hoe meer je kan, hoe leuker het wordt!

Samenspelen (ook met andere instrumenten) vind ik noodzakelijk.

Lesdagen/lestijden

Dinsdag en Woensdag

Celloles, Voor contact en/of meer informatie

Harriët Overbeek

nmsaharover@gmail.com

06 20583181