blokfluitles

Elsa Bunk, Blokfluitles en Ensembles

Al op jonge leeftijd werd ik geraakt door het mooie geluid van de blokfluit.Toen ik vijf was kreeg ik mijn eerste blokfluitles.  Ik ben geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Af en toe kregen we een opname uit Nederland van de blokfluitist Frans Bruggen. Ik kon er uren naar luisteren en wist één ding: zo wil ik ook kunnen spelen! Helaas waren er in Zuid-Afrika weinig goede docenten en nam ik op negentienjarige leeftijd een resolute beslissing! Ik wil goed en mooi blokfluit leren spelen dus dan moet ik naar Nederland gaan.

En zo gezegd zo gedaan. In mei 1993 vertrok ik naar Nederland. Ik studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht.
Als docent heb ik al ruim 20 jaar ervaring met het geven van blokfluitlessen en algemene muzikale vorming aan kinderen en volwassen.

Ik vind het een uitdaging en voorrecht leerlingen te mogen begeleiding op hun muzikale ontwikkelings- en ontdekkingsweg.  Naast lesgeven en het dirigeren van diverse ensembles speel ik  in Barokensemble La Soranza en in diverse gelegenheidsensembles.

Eén van de ensembles die ik regelmatig coach is het Blokfluitduo Sfirizo. Voor meer informatie over dit ensemble zie: www.sfirizo.com

Blokfluitles, instrument en lesinhoud

De blokfluit is een leuk en veelzijdig instrument, geschikt voor kinderen en volwassenen.
Kinderen vanaf 6 jaar, ‘herintredende’ volwassenen of zelfs helemaal beginnen op latere leeftijd? Dat kan!

Blokfluiten zijn er in zeer veel verschillende soorten en maten. Mijn lessen beperken zich niet alleen tot de bekende sopraanblokfluit. Op alle acht ‘familieleden’ van de blokfluit kan je leren spelen, van sopranino tot contrabasblokfluit.

In de lessen besteed ik veel aandacht aan onder andere instrumentale technische ontwikkeling, noten leren lezen, auditieve training, articulatie, ornamentatie en adem. Ook leer je bij mij verschillende stijlen muziek spelen.

Ik geef les in een ontspannen en prettige sfeer. Blokfluitles moet vooral een leuk moment in de week zijn. Iets wat je weer nieuwe energie geeft.

Lesdagen/lestijden

Donderdag

Blokfluitles, voor contact en/of meer informatie

Elsa Bunk
blokfluitjuf@live.nl
06 41343229