Chiel van Rijn Basgitaar

Chiel van Rijn, Basgitaarles, Jazz-contrabas en Bandcoaching

Chiel van Rijn is afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle richting Jazz & Pop als basgitarist en contrabassist. Naast zijn werk aan de muziekschool in Alphen geeft Chiel ook les aan Popschool Emmeloord als basgitaardocent en bandcoach.

Als bassist/componist speelt hij in Das Sound Kollektiv (https://www.facebook.com/dassoundkollektiv/) en als bassist speelt hij o.a. bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest olv Ruben Hein (https://www.njjo.nl/) en organiseert/speelt hij vaak concerten in Zwolle.

‘Het mooie aan lesgeven is het overbrengen van je passie en liefde voor muziek. Een leerling vooruit zien gaan en een eigen stem in de muziek zien ontwikkelen is te gek. Het uitdiepen van wat de leerling al kan, tot het in aanraking brengen met hele andere soorten en stijlen muziek biedt een breed perspectief. Muziek is namelijk super belangrijk voor de sociale en geestelijke ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen en kan als een bindmiddel werken in de drukte van tegenwoordig.’

Basgitaarles, instrument en lesinhoud

De basgitaar is samen met de drums de fundatie van de band. Het is de brug tussen het ritme en de melodie. We gaan bezig met techniek, houding en vette baslijnen spelen. Liedjes meespelen met de opname en daarin bekijken hoe we het eigen kunnen maken. Ook theorie zal aan te pas komen in de vorm van bijvoorbeeld akkoordsymbolen en noten lezen. Persoonlijk houd ik er van om grenzen op te zoeken met wat mogelijk is met een bas. We gaan dus ook bezig met andere technieken zoals met plectrum spelen, meerdere noten tegelijk spelen, zelf baslijnen maken en sound.

De contrabas is een groot en prachtig instrument. Wees niet bang voor de omvang, want het geluid wat er uit komt is warm en vol. Het wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld Pop, Jazz, Blues en Countrymuziek. Ook in Klassieke muziek wordt het veel gebruikt en dan wordt er in plaats van met de vingers, met een strijkstok de snaren bespeeld. In de les gaan we ons meer focussen op het spelen met de vingers en hoe we dit ‘beest’ kunnen temmen. In de les leer je een goede houding, goede techniek en intonatie.

Lesdagen/lestijden: Woensdag middag/avond

Basgitaarles, Voor contact en/of meer informatie

Chiel  van Rijn
0619371750
ccmvanrijn@gmail.com

klik hier om in te inschrijven!