Workshops: ‘De partituur’, wat is dat eigenlijk? en Debussy en zijn wonderlijke, woensdag 20 december

woensdag 20 december 2023, 10:00 – 12:30

Deze ochtend volg je twee heel verschillende workshops die samenkomen tijdens een afsluitend concert. Een leerzame, bijzondere inkijk op twee heel verschillende muzikale onderwerpen, die toch samen eindigen.

Workshop I: ‘De Partituur’, wat is dat eigenlijk?

Ingrid Slangen vertelt wat een partituur is, hoe je als dirigent daarmee werkt en welke verschillende partituren er allemaal zijn. Je hoeft voor deze workshop geen noten voor te kunnen lezen.

Workshop II: Debussy en zijn wonderlijke muziek

Pianist Henk Mak van Dijk neemt je mee in de bijzondere composities van Claude Debussy. De Franse componist wilde met zijn muziek vooral sfeerimpressies maken. Hij liet daarvoor de meestgebruikte ‘klassieke’ compositietechnieken los. Hierdoor ontstonden de composities waarmee Debussy bekend geworden is.

In een afsluitend mini-concert komen elementen uit de workshops op een bijzondere manier samen.

Over de workshopdocenten

Henk Mak van Dijk is pianist. Hij heeft veel ervaring met samenspel en bezit veel kennis over zeer uiteenlopende muziek. Zijn specialiteit is het begeleiden van zangers en muziek uit Indonesië. Ingrid Slangen is naast klarinet- en muziekdocent vooral gespecialiseerd in het begeleiden en dirigeren van ensembles. In haar werk staat de verbinding tussen mensen en muziek centraal.

reserveren kan via de volgende link:
https://rijnenvenen.op-shop.nl/ingang/schitterendesenioren/14229/workshops-de-partituur-wat-is-dat-eigenlijk-en-debussy-en-zijn-wonderlijke-muziek/20-12-2023