Popfestival 20 juni in het Parktheater

6 POPBANDS LIVE ON STAGE.

Op donderdagavond 20 juni, vanaf 20.00 uur organiseert  de popafdeling van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA)  samen met Parkvilla voor de tweede keer  een popfestival waarin  Popbands van de Nieuwe Muziekschool Alphen  zich zullen presenteren in de Theaterzaal van Parkvilla.

Cursisten van de popafdeling hebben onder begeleiding van de docenten – Henk de Ligt en Tom Schreuder  –  een jaar lang iedere week geoefend en gerepeteerd en zullen deze avond laten zien wat ze in huis hebben met een repertoire variërend van Singer-Songwriter tot Metal, en van Rock tot R&B.

De  volgende  6 popbands van de Nieuwe Muziekschool Alphen zullen op deze avond spelen:

The Pumpkins, Cover Up, 5 Miles, Naamloos!, Elastic Band en Fierce ‘n’ Fire.

De bands “Fierce’n’Fire”, “5 Miles”  spelen al enkele jaren samen. Voor de juniorpopband “Cover up!”, voortgekomen uit een  juniorpopband cursus, is het de alweer het derde  jaar dat zij samenspelen. Ook  zal de ouderen band (40+), de “Elastic Band”, gespecialiseerd in het oerdegelijke rock repertoire  weer, net zoals vorig jaar Acte de Présence geven.

Alles wordt uit de kast gehaald om er een fantastische  avond van te maken. Ook is er op deze avond gelegenheid om vragen te stellen aan de docenten of om gewoon te kijken hoe het is om in een popgroep binnen de Nieuwe Muziekschool Alphen te spelen.

De popafdeling van de Nieuwe Muziekschool Alphen (de NMSA) is er voor instrumentalisten en vocalisten vanaf veertien jaar met enige ervaring. De juniorpopband start zelfs al vanaf 10 jaar. De cursisten krijgen één keer per week les op hun instrument. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de theorie en krijgen ze gezamenlijk bandles. Gedurende het hele jaar geven de verschillende bands concerten op de muziekschool en op gerenommeerde podia zoals Ciao, op het Rijnplein en ook  in Parkvilla.