De NIEUWE MUZIEKSCHOOL ALPHEN (NMSA) zoekt een

 

Omdat de huidige koorleider / oprichter op 1 april 2023 met pensioen gaat, zoeken wij een

Koordirigent
voor popkoor Pur Sang

2 uur per week – repetitie op donderdagvond van 20.00 tot 22.00

Pur Sang is een enthousiaste, gemengde (m/v) vocale groep met 20 tot 25 zangers in de leeftijd van midden 30 tot begin 70 jaar. Het repertoire bestaat uit Engelse en Nederlandse popmuziek en musicalnummers, deels met pianobegeleiding en deels a-capella of in close harmony opzet. Hierbij is naast koorzang ook ruimte voor solopartijen en nummers in kleinere bezetting (bijv. dubbelkwintet). Er wordt gebruik gemaakt van 3 tot 6-stemmige arrangementen, die door de dirigent zelf gearrangeerd of extern aangekocht zijn. De meeste koorleden kunnen bladmuziek lezen en tijdens optredens wordt uit het hoofd gezongen. Het repertoire van Pur Sang wordt gekozen in overleg met de repertoirecommissie van het koor. Pur Sang heeft momenteel een vaste pianist die ook als zanger actief is. Naast iets op hoog muzikaal niveau willen neerzetten is ook plezier in het zingen en het sociale aspect belangrijk voor deze koorleden. Pur Sang verzorgt jaarlijks enkele optredens in de regio met pianobegeleiding. Bij grotere optredens wordt daar soms begeleiding door een combo of band aan toegevoegd. Pur Sang repeteert op de donderdagavond in de locatie van de NMSA in Alphen aan den Rijn van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Pur Sang zoekt een betrokken en inspirerende dirigent, die van elke repetitie een muzikale uitdaging maakt met focus op vocale ontwikkeling, stem- en ademtechniek, samenzang en dictie, kortom de algehele muzikale ontwikkeling van de groep en de individuele zangers. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die naast koordirectie ook zelf over vocale capaciteiten beschikt en die liefst ook zelf arrangementen kan/wil maken met oefenfiles voor de diverse stemgroepen. We zoeken iemand die het een uitdaging vindt om te werken met een gevarieerde groep zangers met verschillende individuele wensen en vaardigheden en die de muzikale ontwikkeling van de groep net zo belangrijk vindt als het klinkende resultaat.

De NMSA biedt

Een fijne, professionele werkomgeving binnen een leuk docententeam.
Ruimte om te groeien.
Zelfstandigheid.
Marktconforme beloning, de NMSA hanteert de Adviestarieven dirigenten 2022 van het Koornetwerk Nederland.
Wilt u nadere informatie?

Iwan Szomoru (Coördinator NMSA)
06 – 231 32 628
info@nieuwemuziekschoolalphenb.nl

Ibo van Ingen (docent / dirigent NMSA)
06 – 121 96 707
ibovaningen@ziggo.nl

U kunt via de mail reageren tot 1 maart 2023. Naast een sollicitatiegesprek is een auditie onderdeel van de sollicitatieprocedure.