Hallo Maart!

Maart start goed want 1 maart is het Nationale Complimentendag. Neem een momentje voor een complimentje! Complimenten krijgen, wie wordt daar nou niet blij van? Niet alleen is het een ontzettend leuk extraatje om te horen dat je het goed hebt gedaan, het zorgt ook voor zoveel positieve energie!

We hebben weer heel wat cursussen gepland staan voor deze maand in allerlei verschillende categorieën, zie het overzicht hieronder.

13 maart Workshop Werken met mixed media

Dit is een workshop met mixed media technieken van verschillende materialen. De basis is alcoholinkt op yupo glanspapier m.b.v een blaastechniek (een techniek waarbij je door een rietje moet blazen). Laat je inspireren door de grillige vormen van de ecoline.

13 maart Lezing “De vrouw in de oudheid”

Een Vikinggraf, dat in 1878 vlakbij Stockholm gevonden was, werd aanvankelijk aangemerkt als mannengraf, omdat er wapens en een schaakbord in lagen. DNA-onderzoek in 2017 liet zien dat het skelet in het graf dat van een vrouw was. Meteen begonnen geleerden te protesteren: de archeoloog uit 1878 had het graf niet goed opgegraven, het skelet van de vrouw was niet het enige skelet in het graf geweest…

14 maart Workshop Lachyoga

In deze workshop oefenen we met het concept “Lachyoga, lachen zonder reden”. Lachen is goed voor je lijf en voor je hoofd. Lichamelijk en geestelijk voel je je helemaal ontspannen en vitaal! Oefeningen kunnen zowel staand als zittend gedaan worden.

20 maart Lezing Ultra en Enigma: de codekrakers van Bletchley Park

Ultra is de naam voor de totale Britse inspanningen om de Duitse gecodeerde berichten in de Tweede Wereldoorlog te kraken. Deze organisatie was zo geheim, dat Top Secret nog niet genoeg was. Het werd Ultra Secret……

25 maart Workshop Paashaas Vilten

Tijdens de workshop maken we aan de hand van een patroon met wol een paashaasje. Je leert verschillende technieken om dit 3D naaldviltwerkstuk te maken. Je gaat met een leuk haasje naar huis, met extra materiaal zodat je thuis ook nog een haasje kunt maken!

 

Wij zijn op zoek naar een Secretaris (2 dagdelen per week)

De secretaris verzorgt o.a. de notulen van de bestuurs-, plenaire- en programmeringsvergaderingen, houdt de gegevens voor de Kamer van Koophandel actueel en behartigt de eventuele andere wettelijke verplichtingen. Ook stelt de secretaris een (tweejaarlijks) verslag op.

Ben je geïnteresseerd ? Neem dan contact op met Pieter van Schie; tel. 06 43003385; e-mail: p.vanschie@vuar.nl
We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek!