Danielle Klootwijk Dwarsfluitles

Danielle Klootwijk, Dwarsfluitles en ensembles

Musiceren is mijn lust en mijn leven, lesgeven doe ik met hart en ziel. Na mijn studie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam in de richtingen Docerend en Uitvoerend Musicus ben ik sinds 1994 een gepassioneerd muziekdocent met specialisaties in ensembleleiding/samenspel, volwassenen, jonge kinderen en alles wat er tussen zit. Ik geniet er nog iedere dag van als ik een leerling weer een stukje verder heb kunnen brengen in zijn muzikale ontwikkeling en vooral als ik zie dat die leerling zelf lol heeft in wat hij doet. Daar zet ik mij dan ook volledig voor in.

Als uitvoerend musicus heb ik vele concerten gegeven met orkesten, ensembles en als solist. Voor Fluitoctet Blow Up!, waarin ik naast de gewone fluit ook piccolo, alt- en basfluit speel, arrangeer ik veel stukken. Al mijn ervaringen als uitvoerend musicus gebruik ik ook in mijn lespraktijk.

Dwarsfluitles, instrument en lesinhoud

De klank van de dwarsfluit is zo helder als het spreekwoordelijke zilveren lijntje en je kunt er prachtig klassieke muziek op spelen, maar net zo makkelijk jazz, folk of pop. Jong of oud, iedereen kan fluit leren spelen, vanaf ongeveer 6 jaar kun je starten.

In mijn lessen staan muziek maken & beleven centraal, ik wil iedereen het genot van muzikale schoonheid laten ervaren, in een ontspannen en plezierige sfeer. Daarom werken we letterlijk spelenderwijs aan een goede basis (toonvorming, houding, adem, techniek) en aan samenspel, noten lezen, ritme, muziekbegrip en diverse muziekstijlen. Het lesmateriaal wordt gekozen passend bij jouw behoefte: wat spreekt je aan, wat wil je leren en ontdekken? Zelfwerkzaamheid is daarbij een belangrijk aspect. Samenspel vind ik ook erg belangrijk en komt dus iedere les aan bod in duetten/trio’s en met begeleiding op piano of cd. Al na ongeveer een jaar les kan je in een ensemble van de muziekschool gaan spelen, een absolute aanrader! Klik hier voor meer informatie.

 

Naast de reguliere lesvormen bied ik ook aan (te selecteren via ‘anders in overleg’ en ‘opmerkingen’):
Wekelijkse groepsles met 3 of 4 leerlingen in 50 resp. 60 minuten. NB de uiteindelijke groepsgrootte (2, 3 of 4) geschiedt op indeling door de docent, afhankelijk van de inschrijvingen, in overleg met (ouders van) leerlingen.

Wekelijkse individuele les van 45 of 60 minuten (voor de prijs van 30min ×1.5 resp. ×2)

Leskaart voor 45 of 60 minuten (voor de prijs van 30min ×1.5 resp ×2) (NB alle leskaarten alleen voor 18 jaar en ouder en in principe niet voor beginners)

Samenspelcoaching, voor bestaande of ad-hoc ensembles, om te werken aan een specifiek stuk of aan samenspel in het algemeen. Eenmalig/kortdurend of juist op regelmatige basis, alles is mogelijk. Prijs op aanvraag.

Fluitensemble Swinging Pipes,
Fluitensemble Fl.ens,
Gemengd ensemble Jong Belegen

Staat je gewenste lesvorm hier niet bij? Neem gerust contact met mij op om te vragen naar de mogelijkheden en prijzen.

NB Individuele les van 20 minuten bied ik in principe niet aan, ik vind dit onverantwoord kort!

 

Lesdagen/lestijden

Dinsdag en vrijdag


Dwarsfluitles, Contact

Danielle Klootwijk

danielle@defluitzolder.nl

020-6203431

www.defluitzolder.nl