Ellen-Sielcken Vioolles

Ellen Sielcken, Vioolles

Op het Sweelinck Conservatorium studeerde ik viool en heb ik leren lesgeven. Daarna ben ik gaan werken op de muziekschool in Alphen aan den Rijn en ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het lesgeven aan (jonge) kinderen.

Lesgeven aan kinderen is, naast zelf musiceren het leukste wat er is! Het is altijd weer een feest om te merken dat een kind enthousiast is geraakt voor de viool.
Door me regelmatig bij te scholen, heb ik steeds meer inzicht gekregen in het lesgeven aan jonge kinderen. Kinderen eisen een heel andere aanpak dan volwassenen. Omdat kinderen geen haast hebben kun je een mooie en stevige basis leggen.

Viool is heel geschikt om jong mee te beginnen.  4 of 5 jaar is echt niet te jong!
Ik laat mijn leerlingen zo snel mogelijk samenspelen met elkaar en in de orkestjes die er op de muziekschool zijn, want wat is er nu leuker dan samen muziek te maken!
Naast het lesgeven speel ik vaak viool en altviool in kamermuziek en orkesten.
Ik geef graag een gratis proefles aan kinderen. Een mooie manier om kennis te maken met de viool en met de juf.

In het begin is het beter een viool te huren. Dat kan bij een vioolbouwer en kost ongeveer €  15,00 per maand. Violen bestaan er in verschillende maten. De docent zal bij de huur bemiddelen omdat het belangrijk is dat de leerling een viool op maat krijgt.  Een viool is te koop vanaf ca. €  290,00. Vraag altijd eerst even advies bij de docent voordat je een instrument koopt.

 

Lesdagen/lestijden

Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vrijdag

Vioolles, voor contact en/of meer informatie

Ellen Sielcken
ellensielcken@hotmail.com
020 6928630