marijke schaap vioolles

Marijke Schaap, Vioolles

Al mijn hele leven lang hoor ik muziek: als driejarige swingde ik al mee in mijn kinderstoel op de Matthäus Passion (niet wetende waar dat stuk over ging…). Op mijn vijfde werd ik tijdens de Open Dag van de Streekmuziekschool verliefd op het geluid en de vorm van de viool, en dat was het begin van een leven in de muziek met vioolles, orkesten en uitvoeringen en een prachtig eigen instrument. Jaren later kwam de liefde voor altviool erbij.
In januari 2017 heb ik mijn masterstudie viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium afgerond, waar ik ook mijn onderwijsbevoegdheid behaalde. Omdat ik het belangrijk vond om me op meerdere terreinen te ontwikkelen – want, zoals Charlie Parker zei: if you don’t live it, it won’t come out of your horn – haalde ik ook een Bachelor Italiaans in Leiden.
Mijn concertpraktijk combineer ik met lesgeven aan de NMSA, waarmee ik het enthousiasme voor de (alt)viool over wil brengen op mijn leerlingen.

Vioolles, Instrument en lesinhoud

Vioolspelen is leuk! Met de viool kun je veel kanten op: solospelen, samenspelen in orkesten en ensembles en nog veel meer. Bij mij is iedereen welkom, ongeacht niveau of leeftijd. In de lessen staan speelplezier, een goede vioolhouding en een degelijke basistechniek voorop. Tijdens de les probeer ik mijn leerlingen zoveel mogelijk uit te dagen en zo het beste in hen naar boven te halen: zodoende reik ik handvatten aan waarmee de leerling zelf gericht verder kan oefenen. Een goede sfeer en persoonlijke betrokkenheid vind ik daarbij heel belangrijk

Lesdagen/lestijden

Dinsdag en woensdag

Vioolles, voor contact en/of meer informatie

Marijke Schaap

mcwschaap@gmail.com

06 2962 1469

www.marijkeschaap.nl