QR-code check

Op dinsdagavond 2 november 2021 heeft  het demissionaire kabinet nieuwe aanpassingen van de coronamaatregelen aangekondigd.

Hieronder kunt u lezen welke maatregelen vanaf 6 november zullen gaan gelden.

Voor deelnemen aan muziekles, koorzang/ensemblespel èn voor het bijwonen van alle uitvoeringen, dus ook onze voorspeelavonden, zal vanaf 6 november voor iedereen van 18 jaar en ouder het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs verplicht zijn.  CTB is vereist voor zowel deelnemers als publiek. Met het tonen van een geldig CTB vervalt tijdens de activiteit de mondkapjesplicht. Ook het advies om 1.5 meter afstand te houden vervalt dan. Heeft een leerling of bezoeker geen mobile telefoon maar wel de QR-code uitgeprint op papier dan is deze ook geldig.
Indien een leerling geen  groene QR Code kan of wil  tonen is er  de mogelijkheid om online les  te volgen.
De check zal gedaan worden door de docent bij de ingang van het lokaal of de concertzaal.

Bij binnenkomst van de muziekschool is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Het advies is om 1,5 meter afstand te bewaren. Dit laatste is een dringend advies en geen verplichting.
In het leslokaal of concertruimte mag het mondkapje na de hierboven genoemde Coronacheck  worden afgezet. Voor leerlingen tussen 12 en 18 jaar geldt als je zit of les hebt mag het mondkapje af.

Natuurlijk gelden ook de eerdere voorschriften:

  • Blijf thuis met verkoudheidsklachten, een loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging
  • Was/ontsmet je handen bij binnenkomst
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand
  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog