Online muziekles? De Nieuwe Muziekschool Alphen is er klaar voor!

In deze moeilijke en vreemde periode  zijn  de docenten van de NMSA niet stil gaan zitten en hebben hun lespraktijk digitaal ingericht.
Wat valt er dan te beleven en te leren bij de NMSA?

Heel veel! Nu de leerlingen niet naar de Muziekschool kunnen komen voor hun muzieklessen komen onze docenten digitaal bij de leerlingen thuis.

Via Whatsapp of Skype, met digitale muziekspelletjes en online samenspel krijgen bijna 90% van onze leerlingen elke week hun muzieklessen.
Niet in het lokaal maar gewoon thuis in de huiskamer.

Online lessen

Docenten zijn enthousiast over de digitale muzieklessen. “Al mijn leerlingen lijken erg blij te zijn met de lessen, ze oefenen goed en zijn lekker bezig. Al met al ben ik heel blij met hoe het gaat”, vertelt Danielle Klootwijk (dwarsfluit). Ook Ibo van Ingen (piano) is enthousiast: “Al mijn leerlingen krijgen online les. Met enkele leerlingen heb ik inmiddels de derde les gedraaid. Het gaat goed, al is het soms behelpen met het geluid. Zowel leerlingen als ouders zijn blij en enthousiast.”

En de ideeën voor de muzieklessen zijn nog lang niet op: “Ik mail al mijn leerlingen 3 à 4 keer per week. Soms gewoon een leuk filmpje, soms een mail met info/achtergrond info of uitleg over een onderwerp.  Ik speel soms een catch in, dan kunnen ze met mij in canon spelen. Ik merk dat de leerlingen dit in het algemeen erg waarderen en leuk vinden. En ik heb nog plenty ideeën”, aldus Elsa Bunk (blokfluit).