Harpdag 28 januari 2023 i.s.m. Remy van Kesteren

Een inspirerende dag voor harpleerlingen – van prille beginners t/m gevorderden – samen met de beroemde harpist Remy van Kesteren.

De leerlingen repeteren in verschillende ensembles op hun eigen niveau harprepertoire in en voeren dit tot slot gezamenlijk met Remy van Kesteren uit in de concertzaal.

Dit concert is voor familieleden van de deelnemers en leerlingen van de NMSA. Het concert is gratis en zonder reserveren toegankelijk, vol is vol.

Locatie, Concertzaal Oude Raadhuis

Indeling Harpdag

9.30  Repetitie ensembles
10.15 Pauze
10.30 Repetitie ensembles
11.15  Pauze
11.30  Repetitie
12.30 Pauze (lunch)
13.00 Stemmen
13.15 Doorloop programma
14.00 Inloop publiek
14.15 – 14.45 Concert

 

Docenten

De harpdag wordt georganiseerd en geleid door harpdocenten Mariska Pool en Emmy Smit met medewerking van de harpist Remy van Kesteren.

Remy van kesteren

Remy van Kesteren studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg en vervolgde zijn studie in Parijs bij Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij summa cum laude zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Remy won verschillende prijzen waaronder in 2016 de Nederlandse Muziekprijs. Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld.

Remy maakte daarnaast verschillende CD’s, zijn laatste verscheen in 2020 en is een alternatieve soundtrack voor de film The Red Turtle. Van dit album verscheen ook een harpboek waaruit wij enkele stukken zullen spelen.

 

Mariska Pool is harpdocent bij Pool Muziek in Heemstede. Ze heeft gestudeerd bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium. Naast harpdocent is Mariska directeur van Stichting De Vrolijke Noot, een stichting die muziek maakt voor mensen die van zorg afhankelijk zijn.

Emmy Smit is harpdocent bij de NMSA in Alphen aan den Rijn. Ze heeft gestudeerd bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast is Emmy leerkracht in het basisonderwijs in groep 1/2.