Nieuwe muziekschool Alphen

De NMSA opent haar deuren

Wij zijn weer open!

De NMSA open weer haar deuren voor  alle  een-op – een instrumentale lessen en zanglessen.
De cursussen zoals  ensembles en de popopleiding zullen  vanaf 8 juni weer starten. De koren mogen voorlopig nog niet repeteren  ivm de onzekerheid over in hoeverre samenzang besmetting kan veroorzaken.

De Regels:

De muziekschool heeft groen licht gekregen om per 1 juni a.s. de deuren weer te openen om   de een- op-eenlessen weer op de normale manier te hervatten.
Het is aan u, leerlingen en/of ouders, of u gebruik wilt maken van de mogelijkheid van live-les.  Overleg met uw docent als u de les (voorlopig) liever online wilt.
Het gebouw van de muziekschool is zo veilig mogelijk gemaakt d.m.v. looproutes, desinfecteermiddel voor handen en regels. 

De volgende regels zijn van belang om te weten en na te leven als u of uw kind weer naar de muziekschool komt. 

Algemeen: 

 • Er mogen geen ouders/begeleiders in het gebouw en de foyer mag niet gebruikt worden om te wachten. 
 • De leerlingen onder de 6 jaar mogen, indien nodig, begeleid worden door één volwassene.  
 • De leskamers zijn zo ingericht dat er 1,5 meter afstand is tussen de leerling en de docent. 
 • Om zo kort mogelijk mensen op de gangen te hebben mag de leerling 5 minuten voor het begin van de les alvast de leskamer in komen en indien van toepassing het instrument uitpakken. Daar wordt door de docent een plek voor aangewezen.          Dit geldt niet voor leerlingen die les hebben in lokaal 4, 5, 14  en het slagwerklokaal. Zij krijgen instructies van hun eigen docent. 
 • De leerling mag niet komen bij hoesten, keelpijn, koorts, kortademigheid en druk op de borst. De les kan dan in overleg met de docent evt. online gegeven worden.  

De docent zal voor de les begint aan de leerling vragen of  hij/zij deze klachten heeft. 

 • Leerlingen moeten alleen  de tijd in het gebouw doorbrengen die absoluut nodig is voor de te nemen les. 
 • De docent zal informatie geven over welke route de leerling moet nemen en hem/haar de juiste uitgang wijzen. De ingang van de muziekschool is de bekende deur aan de zijkant. Aan de andere zijde van het gebouw, recht tegenover de ingang is nu de uitgang (naast de trouwzaal). Ouders/verzorgers die hun kind ophalen na de les kunnen het beste aan die kant wachten. Er zal een routekaart hangen bij de ingang van de school. 
 • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van het toilet. Indien echt nodig het toilet op de begane grond gebruiken. 
 • De administratie is beperkt aanwezig. Dagelijks telefonisch bereikbaar van  10:00 tot 18:00 op  nummer 06 23132628 (Iwan Szomoru) en 06 24548057 (Heleen de Korte). Uiteraard kunt u met uw vragen ook via de email bij ons terecht, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. 

Hygiene: 

 • Bij de ingang, in de foyer en in de hal op de 1e verdieping staat een fles met desinfecteermiddel. Leerlingen moeten hun handen ontsmetten voor ze de leskamer betreden. Ook na afloop van de les desinfecteren de leerlingen hun handenIn de leskamer is reinigingsgel aanwezig. De gel moet aan de lucht drogen. 
 • De  leerling met een blaasinstrument neemt een eigen handdoek mee om vocht uit het instrument op te nemen. 
 • De leerling maakt zijn eigen blaasinstrument thuis schoon, niet in het lokaal. Dit geldt ook voor het mondstuk. 

De instrumenten die op de school achterblijven, deurkrukken en lessenaars worden na iedere les door de muziekdocent schoongemaakt. 

 • Voor blaas- en zanglessen zijn spatschermen aanwezig in de lokalen. Ook dan wordt de 1,5 meter afstand in acht genomen. 

We vertrouwen erop dat we met elkaar de muziekschool een veilige en prettige plek kunnen maken waar muziekeducatie en vooral muziekplezier voorop staat!