Brederode Consort zingt Mozarts Requiem in gerenoveerde St. Bonifatiuskerk

Brederode Consort zingt Mozarts Requiem in gerenoveerde St. Bonifatiuskerk

 

Op 5 november 2016 voert het Brederode Consort het Requiem van W.A. Mozart uit in de gerenoveerde St. Bonifatiuskerk in Alphen aan den Rijn. Op bijzondere wijze, want niet begeleid door het traditionele orkest, maar door kerkorgel.

 

Het Brederode Consort is een vocaal ensemble opgericht in 1985, dat als zelfstandige vereniging opereert onder de vleugels van de Nieuwe Muziekschool Alphen. Het bestaat uit zo’n twintig enthousiaste zangers die zich richten op de authentieke uitvoeringspraktijk van barokmuziek – met als uitzondering nu dus een bewerking van een klassiek werk.  Het koor wordt gedirigeerd door Joost van Velzen, die voor deze uitvoering als vervanger van dirigent Henk Gijzen optreedt.

 

Op 5 november 2016 (aanvang 16:00u) zingt het koor onder begeleiding van kerkorgel, bespeeld door Anton Doornhein. De bewerking van de orkestpartij voor orgel, geschreven door Martin Focke, blijft dicht bij de oorspronkelijke begeleiding door orkest en is zo heel toegankelijk en herkenbaar. Een mooie kans om het Requiem van Mozart eens op een andere manier te horen!

 

Een goede samenklank van orgel en koor wordt gewaarborgd doordat het koor op de balustrade, direct voor het orgel, staat. Op deze manier komt het geluid, via het gewelf van de kerk, akoestisch optimaal richting publiek. Niet alleen hierom is de St. Bonifatiuskerk een zeer interessante locatie om deze bijzondere uitvoering van het Requiem te komen beluisteren, maar het interieur van deze kerk is ook zeker de moeite van het bekijken waard. Deze neogotische kerk is onlangs gerenoveerd en de gebrandschilderde ramen zijn in hun oude luister hersteld.

 

De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage ter tegemoetkoming aan de kosten wordt erg op prijs gesteld. Zo kan het Brederode Consort ook in de toekomst dergelijke concerten blijven aanbieden.

Lees meer op de site van het Brederode Consort