Barbara Kurmann, vioolles

Barbara Kurmann (geboren in Zürich, Zwitserland) studeerde viool in Winterthur bij de Roemeense soliste Florenza Goilav, waar zij het onderwijsdiploma behaalde.

Zij bezocht meestercursussen in Duitsland bij o.a. Thomas Hengelbrock, Thomas Zehetmair en Riccardo Odnoposoff en in Engeland bij Kato Havas.

Aansluitend werden haar verschillende beurzen, waaronder het stipendium van het Kanton Zürich, de prijs van de Bruno Schuler Stichting (Zürich) en de cultuurprijs van de rotaryclub Dübendorf toegekend om in het buitenland te studeren.

Barbara Kurmann studeerde vervolgens in Oxford, waar zij de “twelve lessons course” van Kato Havas aflegde, en in Rotterdam bij Thijs Kramer. Barbara Kurmann behaalde cum laude het diploma “uitvoerend musicus” en won de Doelenauditie voor jonge solisten. Vervolgens trad zij o.a. enkele keren op in de serie “kamermuziek op zondagochtend” in de Doelen .

Sindsdien treedt Barbara Kurmann met wisselende formaties op in kamermuziekconcerten in het binnen- en buitenland. Barbara Kurmann is tevens concertmeester van Holland Symfonie Orkest (www.hollandsymfonieorkest.nl)

Ze werkte sinds 2002 als viool/ensemble docente bij de stichting De Zeven Muzen en vervolgens tot op heden bij MOZ-art en sinds 2017 bij  muziekschool Pijnacker (SMP). Tevens is Barbara Kurmann werkzaam bij Stichting Leerorkest Drechtsteden (SLOD). In de lessen staat het streven naar een balans tussen harmonische bewegingen en muzikale expressie centraal. De vioollessen zijn onder andere gebaseerd op de principes van Kato Havas en Paul Rolland.

Lesdagen/lestijden

Woensdag

Vioolles, voor contact en/of meer informatie

Barbara Kurmann
06 42549435

kurmannart@gmail.com

Schrijf je in via  https://nieuwemuziekschoolalphen.nl/formulier/