22 juni, koopavondconcert Riettrio “En Garde “

22 juni, koopavondconcert
Concertzaal Muziekschool

En Garde in Nieuwe Muziekschool Alphen

Op vrijdag 22 juni om 19. 30 uur geeft het Alphense riettrio ‘En Garde’ een concert in de Concertzaal van de Nieuwe Alphense Muziekschool aan het Burgemeester Visserpark. Op het programma staan Concert Champêtre van Tomasi, deel 2 uit Rustiques pour trio d’anches van Canteloube, Suite pour Trio d’Anches van Tansman en Carry on Bach! van Taylor. De toegang is gratis, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Sinds 2017 spelen de Alphense hoboïste Marjola Uitendaal, klarinettiste Ingrid Slangen en fagottist Maud van Daal samen in het riettrio ‘En Garde’. Deze drie professionele musici hebben elkaar gevonden in “het leukste wat er is, samen muziek maken!” Dat doen ze dan ook met veel enthousiasme, en dat merk je als bezoeker aan hun concerten.

 

En Garde speelt op 22 juni een bijzonder programma met muziek uit het begin van de 20ste eeuw. De intense muziek vraagt om secuur samenspel en alertheid en levert daarmee een bijzondere muzikale belevenis op. De luisteraar wordt meegenomen van luchtige, bijna middeleeuwse dansen naar modern machinale bewegingen en via intens treurige lyriek naar een licht fugatische Bach knipoog op een bekend Amerikaans deuntje.

Wil je het ‘wapengekletter’ van drie verschillende rietblaas instrumenten meemaken kom dan op 22 juni luisteren