Kunstbus 2022-2023 gaat weer rijden

Geachte muziekliefhebber,

Inschrijfformulier

8 Maart 2020 reed de bus voor de laatste keer, toen naar Het Muziektheater voor de balletvoorstelling Giselle. Het heden is nog vol onzekerheden, maar het programma voor de Kunstbus seizoen 2022-2023 is gereed. In dit seizoen heeft u keus uit 5 voorstellingen. We gaan 2x keer naar Amare, het nieuwe theater in Den Haag; verder naar – ook nieuw in ons programma – de schouwburg van Amstelveen. In het programma is er ook voor het eerst een vrouw op de bok.

Zoals bekend wordt iedere voorstelling (m.u.v. dans) vooraf­gegaan door een inleiding. U krijgt dan nadere informatie over de opbouw van een compositie, de histo­rische context, etc. De inleidingen worden gegeven in het Oude Raadhuis/muziekschool (Burg. Visserpark 30) en verzorgd door Lex Hakker.

Ik beveel de inleidingen van harte bij u aan.

De prijzen zijn inclusief de kosten voor een toegangskaart, de bus, de inleiding en 6% BTW. Bij de meeste theaters is tevens een consumptie in de prijs van de kaart inbegrepen.

 

De bus heeft de volgende opstapplaatsen:

  • Dienstencentrum Driehoorne, bushalte t.h.v. Sterrenlaan 168
  • Dienstencentrum Westerhove, bushalte Prinses Beatrixlaan t.h.v. Anna van Burenlaan
  • Oude Raadhuis/muziekschool, Burgemeester Visserpark 30
  • Bushalte bij Gemeentehuis Hazerswoude-Rijndijk
  • Bushalte Hazerswoude-Dorp (bij benzinestation)

 

Ik verzoek u uw persoonlijke gegevens zoals die nu in het bestand staan goed te controleren en aan te vullen (zie achterzijde bestelformulier). Ook het invullen van een correct e-mail­adres is van het grootste belang.

In het komend seizoen zal Jezien van Eerdewijk het team komen versterken en mij ondersteunen bij de organisatie.

 

Programma seizoen 2022 – 2023

 

1. Donderdag 6 oktober, 20.00 uur
Opera van Odessa
Amare – danstheater, Den Haag
Koor, solisten en orkest van de Opera en ballet uit Odessa

Opera Turandot van Puccini

Inleiding in de muziekschool op vrijdag 30 september om 10.30 uur door Lex Hakker

Deze beroemde laatste opera van de Italiaanse grootmeester Giacomo Puccini, is al sinds zijn première in 1926 een internationale publiekslieveling. Gebaseerd op een Perzisch sprookje, laat Puccini je in dit onbetwiste meesterwerk horen en voelen, hoe de liefde de dood overwint. Wereldbekende ontroerende melodieën passeren de revue, zoals het Nessun Dorma.

****************

 

2. Zondag 13 november, 14.15 uur
Concertgebouw, Amsterdam
Nederlands Philharmonisch orkest
o.l.v. Lorenzo Viotti
Marc Bouchkov, viool

Strauss Jr.:     Die Fledermaus: Ouverture
Korngold:        Vioolconcert
R. Strauss:     Der Rosenkavalier Suite
Ravel:             La Valse

Inleiding in de muziekschool op vrijdag 11 november om 10.30 uur door Lex Hakker

 De nieuwe, jonge dirigent van het Nedelands Philharmonisch is nu al een fenomeen. Hij heeft aan de ene kant absolute “sterrenstatus” en aan de andere kant maakt hij de muziek toegankelijk. Het zal me niet verbazen als er in de paden tussen de stoelen niet gewalst gaat worden.

. ****************

3. Woensdag 14 december, 20.00 uur
Schouwburg Amstelveen
Scapino Rotterdam

Casablanca

De inleiding krijgt u via de mail als podcast toegezonden

De film Casablanca, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied As Time Goes By komt in verschillende arrangementen in de voorstelling voorbij.

****************

4. Vrijdag 3 maart, 20.15 uur
Philharmonie, Haarlem
Nederlands Philharmonisch orkest
o.l.v. Carlo Rizzi
Maximilian Hornung, cello

Widmann:                   Con brio
Saint-Saëns:               Celloconcert nr. 1
Beethoven:                 Symfonie nr. 3 ‘Eroica’

Inleiding vrijdag  3 maart  om 10.30 uur door Lex Hakker

 

****************

5. Zondag 7 mei, 14.15 uur
Amare-concertzaal, Den Haag

Residentie Orkest
o.l.v        Anja Bihlmaier
Katrien Baers, sopraan
Raoul Stefani, bariton

Cappella Amsterdam

Sibelius:          Symfonie nr. 7
Brahms:          Ein deutsches Requiem

 

Inleiding vrijdag 5 mei om 10.30 uur door Lex Hakker

****************

 

U kunt op de volgende manieren inschrijven (controleer eerst of alle persoonlijke gegevens correct vermeld zijn):

Vul het digitale formulier volgens de instructie in.

  • Door de ontvangen e-mail te beantwoorden en het bestelformulier volledig in te vullen.
  • Door het bestelformulier te gebruiken en dit in de brievenbus bij de muziekschool doen of voldoende gefrankeerd toe te zenden.

Geef ook aan met hoeveel personen u de inleiding denkt bij te wonen. Met de ondertekening van het formulier verleent u de ­­muziek­school mach­tiging om het totaalbedrag van uw bank­rekening af te schrijven. Het verschuldigde ­bedrag wordt in twee ter­mijnen geïnd, 50% per eind september en de tweede termijn eind januari 2023. Bestelde kaarten kunnen niet worden terug­­ge­no­men. In geval van sluiting van de theaters vanwege oplopende COVID besmettingen of een lockdown zal naar bevind van zaken gehandeld worden.

 

Uw inschrijving moet uiterlijk vrijdag 12 augustus ontvangen zijn. De datum van binnen­komst van uw inschrijving is bepalend voor de toedeling van de kaarten in het geval dat de belangstelling groter is dan het aantal beschikbare plaatsen (in bus of theater).

Uiterlijk 1 september ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving met alle informatie over opstapplaats, tijdstip van vertrek, datum inleiding, etc .

 

Gedurende het seizoen heb ik altijd nog wel enige kaarten beschikbaar. Dus, als u niet ingeschreven heeft, maar achteraf toch nog aan een voorstelling wilt deelnemen, neem dan contact op met mij of boek alsnog via de website. Misschien is er nog een plaats beschikbaar. Als u het nog niet zeker weet, kunt u zich bij inschrijving ook al op de wachtlijst laten plaatsen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bert van de Zand

Coördinator Kunstbus

Email: bertvandezand@ziggo.nl

0615038000