Cursus notenlezen voor volwassenen

In deze cursus van 10 lessen van een uur worden de beginselen van het notenschrift uit de doeken gedaan. Begrippen als notenbalk, vioolsleutel, ritme, dynamiek en toonhoogte worden op een heldere manier duidelijk gemaakt. Voor iedereen die benieuwd is hoe dat ogenschijnlijk mysterieuze notenschrift nou in elkaar zit en ook voor de koorzanger(es) die al jaren met plezier in een koor zingt, maar eigenlijk geen benul heeft wat er nu op papier staat. Aan de hand van praktische en theoretische oefeningen zal worden gewerkt aan meer inzicht in dit bijzondere schrift.

 

Vervolgcursus notenlezen en basis-muziektheorie

Heb je al wat ervaring met notenlezen, en wil je er meer van weten, dan is deze cursus van 10 lessen een mooie aanvulling. Zaken als intervallen, toonsoorten en akkoorden zullen aan bod komen. Door te zingen en te luisteren zullen deze begrippen tot leven worden gebracht.

Lestijd: woensdagochtend

Lesgeld: 10 lessen voor €127
Docent: Bert Lochs

De cursus start bij minimaal 5 deelnemers. Voorafgaand aan de 10 lessen zal er een bijeenkomst zijn om het niveau en de wensen van de groep te bepalen.

Een tablet of smartphone met een piano-app zijn erg handig om mee te oefenen. Voor een paar Euro zijn dit soort apps voor ieder platform te koop.