Heleen de Korte Piano

Heleen de Korte, Pianoles en Coördinatie NMSA

Wij hadden vroeger thuis een oude piano en daar zat ik als kind altijd dingen op uit te proberen.
Omdat er geen muziekschool was in het dorp waar ik woonde, heb ik mezelf piano leren spelen en noten leren lezen. Toen ik 13 was mocht ik voor het eerst op pianoles. De piano werd heel belangrijk voor mij. Niet alleen om zelf te spelen, maar ook om anderen te begeleiden en les te geven.

Na mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium ben ik in Alphen a/d Rijn op de muziekschool gaan werken.

Ik vind het een sport om uit iedere leerling te halen wat erin zit en vooral om plezier in het muziekmaken door te geven. Daarom vind ik samenspelen ook heel belangrijk, want ook hierbij geldt: hoe meer zielen, hoe meer (musiceer)vreugd.

Pianoles, instrument en lesinhoud

De piano is geschikt voor alle muziekstijlen, zowel voor solospel als voor begeleiden.
Mijn lessen zijn er op gericht om leerlingen met zoveel mogelijk muziekstijlen in aanraking te brengen. Daarbij hoort een goede techniek en een goede leesvaardigheid. Dat alles staat in dienst van musiceerplezier op ieder niveau. Uitgangspunt is wat de leerling wil en aankan.

Lesdagen/lestijden

Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Doordat ik minder  beschikbaar ben kan het voorkomen dat u voor de pianolessen wordt doorverwezen naar een collega pianodocent van de NMSA.

Pianoles, voor contact en/of meer informatie

Heleen de Korte
heleendekorte@gmail.com
06 24548057