Muziekspeelplaats (AMV)

Ben je van plan om een instrument te gaan spelen maar weet je nog niet wat? Dan ben je van harte welkom bij de Muziekspeelplaats!
Ben je helemaal niet van plan om een instrument te gaan spelen maar heb je gewoon zin om lekker met muziek bezig te zijn? Dan ben je ook van harte welkom bij de Muziekspeelplaats!

Leren over muziek
De Muziekspeelplaats is dé cursus waarin kinderen vanaf groep 3 van alles leren over muziek.
We gaan aan de slag met muziek door te zingen, bewegen, luisteren en spelen op instrumenten. Je leert van alles over maat en ritme, toonhoogte, melodie en nog veel meer. We maken een begin met het lezen van noten, maar gaan ook op hele andere manieren muziek opschrijven.
In de lessen ben je vooral veel aan het doen en lekker actief bezig; alle leerstof wordt verpakt in leuke activiteiten en spelletjes.

Instrumenten
Naast het leren van de basisbeginselen van de muziek, gaan we ook de instrumenten bekijken waar op de muziekschool les in wordt gegeven.
Je hebt de kans om deze instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te vinden hoe ze werken. In de maanden maart en april  kun je zelfs proeflessen nemen op de instrumenten!

Kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool
De Muziekspeelplaats is bedoeld voor kinderen vanaf groep 3 en loopt van september tot en met juni. In de weken dat er oriëntatielessen gevolgd kunnen worden, is er geen Muziekspeelplaats. De Muziekspeelplaats gaat na de oriëntatielessen weer verder en werkt dan toe naar het grote slotconcert van de muziekschool in juni!

Leeftijd

 

Kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool
Cursusduur

 

Cursusduur: 29 weken
Dag / tijd /Lokaal Donderdag 16:00 tot 17:00 uur
Cursusgeld  € 190
Onder leiding van Annelies van Gorp
Aanmelden Via het inschrijfformulier
Voor contact en/of meer informatie Annelies van Gorp
annelies_vangorp@hotmail.com 06 30700779