Improvisatiecursus NIEUW!

Heb je de basisbeginselen van je instrument onder de knie en ben je toe aan wat nieuws, dan kan improviseren een mooie volgende stap zijn. In plaats van het van blad spelen van muziek die anderen voor je verzonnen hebben, kun je ook zelf iedere dag nieuwe, unieke muziek leren maken. Improvisatie is niks anders dan ter plekke en helemaal in het moment muziek maken die nog niet bestond en daarna ook niet meer zal bestaan. Je kunt improviseren op ieder niveau en in iedere stijl muziek. In de cursus leer je een aantal technieken die gebruikt worden om te komen tot meer structuur en melodie en leer je luisteren naar je medemuzikanten om zo tot beter samenspel en dus mooiere muziek te komen. We zullen het hebben over jazz-improvisatie aan de hand van akkoordenschema’s, maar ook vrijere vormen verkennen en misschien zelfs een uitstapje maken naar een klassieke improvisatie.

De cursus is geschikt voor ieder instrument. Voor drummers, gitaristen en pianisten geldt wel een maximum. Verder moet je een beetje thuis zijn op je instrument: drie jaar les of ervaring is wel een vereiste. Verder is enige handigheid in het lezen van simpele muziek wel handig maar niet perse vereist.

De cursus zal bestaan uit 10 lessen van een uur. Minimale groepsgrootte is 5 muzikanten. Er zullen twee startmomenten zijn in het jaar. eentje na de herfstvakantie en eentje na de krokusvakantie. De bijeenkomsten zijn op zaterdagochtend 11-12.

Cursusgeld:  €  135  voor 10 lessen.
Docent: Bert Lochs
Lesdag/lestijd: zaterdagochtend 11:00-12:00
start cursus: nader te bepalen

Inschrijfformulier Improvisatiecursus