Henk de Ligt Basgitaarles

Henk de Ligt, Basgitaarles en Contrabas

Henk de Ligt  is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium  als contrabassist en basgitarist en studeerde  compositie/arrangeren.
Naast zijn werk aan de muziekschool in Alphen is Henk hoofdvakdocent  basgitaar en contrabas, ensembles, compositie/arrangeren en methodiek aan het Artez conservatorium in Zwolle en
het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Als bandleider speelt hij in de groepen Azul (www.facebook.com/azulmusicgroup) en HENK (www.facebook.com/HENKthenewQuartet).

“Wat ik belangrijk vind in het lesgeven is het overdragen van de liefde voor muziek. Dit door de leerling een gedegen opleiding te geven naast hem/haar in aanraking te brengen met tal van muziekdisciplines. Door  instrumentale lessen maar ook zeker door bandcoaching-lessen. Muziek is namelijk super belangrijk voor de sociale en geestelijke ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen en kan als een bindmiddel werken in de drukte van tegenwoordig”.

Basgitaarles, Instrument en lesinhoud

De basgitaar is één van de belangrijkste instrumenten in een band. Hij vormt de verbinding tussen ritme en melodie. Wat techniek een aanslag betreft is het een ander instrument dan de gitaar.
Je leert het spelen van ritmes en akkoordenschema’s zodat je zelf met een cd kan meespelen. Ook is het belangrijk dat je een goede houding aanleert. Om zelf muziek in te kunnen studeren wordt in de les ook aandacht besteed aan het noten lezen. Verder leer je de verschillende technieken van het basspelen zoals het spelen met een plectrum of “slappen” (plukken) en nog veel meer. Op een bas is dus heel veel te leren.

Een basgitaar met versterker is al te koop vanaf ca € 230,-. Als je van plan bent een basgitaar te kopen, vraag dan gerust advies bij Henk .

De contrabas is het grootste en laagste instrument van de strijkersfamilie. Niet alleen in de klassieke muziek een onmisbaar instrument maar ook in de jazz- en popmuziek.
Behalve een instrument dat goed klinkt met een strijkstok, valt er ook prima op te ‘plukken” zoals je dat noemt. Vooral deze laatste techniek wordt veel gebruikt in de jazz- en popmuziek. In de les leer je alle vaardigheden onder de knie te krijgen, zoals streektechniek, pizzicato of plukken, jazzbassen, zuiverheid en intonatie. Dus zowel klassiek als “licht”, toegespitst op de jazz, komen aan bod.

Lesdagen/lestijden

Woensdag middag/avond

Basgitaarles, Voor contact en/of meer informatie

Henk de Ligt
henk@henkdeligt.com
06 22069080